3 Hypermoderne Producten om Mee te Koken in 2017

Koken is voor veel mensen iets wat ze heel graag doen. De echte hobbyist wil daarom weleens wat anders uitproberen. Sous Vide koken bijvoorbeeld, of koken met behulp van handige apps. Er zijn al legio apparaten in de keuken die het ons gemakkelijker maken, die we vijftig jaar geleden niet hadden. Koffie met één druk op de knop bijvoorbeeld of de cooker waaruit je direct kokend water tapt. Nu wordt zelfs beweerd dat we in de toekomst ons eten uit de printer laten komen (de 3D-printer is immers steeds bereikbaarder), maar is dat echt het koken van de toekomst? De hobbyist vindt die printer vast geen goed idee, die wil zelf ook nog wel wat voor doen. We hebben daarom drie hypermoderne producten voor je gevonden om mee te koken. En waar je nog wel wat voor moet doen…

Langzaam garen met bluetooth

Sous Vide koken is een techniek die al langer in de professionele keuken gebruikt wordt. Dit is het langzaam garen van voedsel. Vlees, vis, groente, het wordt op een heel relaxt tempo gegaard, waardoor alle voedingsstoffen intact blijven. Je eten is niet alleen smaakvoller met deze methode, het is ook nog eens precies gaar. Met de Anova Culinary Precision Cooker kun je heel eenvoudig in een paar stappen Sous Vide koken. Het is een kwestie van aansluiten, onderdompelen en starten. Niets aan voor de hobbyist, denk je wellicht. Maar wat een hobby-kok graag heeft is dat het eten dat hij serveert smaakvol is.

Door het Sous Vide te bereiden, wordt het eten vele malen lekkerder. Wat het leuke is van dit apparaat, is dat je hem kunt bedienen met je smartphone. Langzaam garen is namelijk wel leuk, maar langzaam betekent ook dat je er de tijd voor moet nemen. Zelfs na je werk kun je met dit bluetooth apparaat op tijd je eten op tafel hebben. Je moet de pan alleen even ‘connecten’ met je telefoon…

Innovatief smaken koppelen

Niet alle smaken kun je zomaar met elkaar combineren. IBM bedacht een innovatieve keukenhulp die je helpt met dé perfecte combinaties: Chef Watson. Het combineren van smaken is namelijk echt een wetenschap. Met het systeem van IBM zijn alle smaken van de wereld geanalyseerd. Hierdoor kun je hele nieuwe recepten maken en je gasten echt verrassen. Maar liefst acht verschillende smaken combineert hij, terwijl je er zelf misschien twee kunt combineren. Chef Watson is een app. Door in te voeren met welke ingrediënten je wilt gaan koken, rolt er een perfect recept op je scherm. Zo kun je de leukste combinaties maken, die je zelf niet had kunnen bedenken én gebruik je gewoon de ingrediënten die je in huis hebt, waardoor verspilling tegengegaan wordt.

Koken begint met …

Boodschappen doen! En wat is er handiger dan een slimme koelkast? Oké, je moet misschien even aan het idee wennen, hoe kan een koelkast slim zijn? Samsung bedacht het: met een speciale app op je telefoon én een camera in je koelkast kun je overal, waar je ook bent, zien wat er nog in je koelkast ligt.

Ook als je aan het boodschappen doen bent, dus. Hoezo slim, denk je nu. Nou, die koelkast is niet alleen vanbinnen te bekijken, hij geeft ook nog eens aan wanneer je boodschappen moet gaan doen en waar jouw favoriete producten op dat moment in de aanbieding zijn.

Zelfs de houdbaarheidsdatum houdt de app in de gaten, waardoor je ook met deze handige gadget verspilling tegen kunt gaan. Hier in Nederland is dit concept nog niet helemaal ontwikkeld, maar in de VS kun je zelfs de boodschappen via de app bestellen. Je moet ze alleen nog even zelf in de koelkast leggen…