5 interessante weetjes die je nog niet wist over Pokémon GO

Je hebt ongetwijfeld al gehoord over de nieuwe hype Pokémon GO. Het 20 jaar oude concept Pokémon wordt nu een nieuw jasje in geblazen. Door in het echte leven rond te lopen kun je Pokémons vangen op een spel op je mobiel. Steeds meer mensen lopen op straat met hun mobieltje in de hand. Zeer waarschijnlijk houden zij zich bezig met het spel Pokémon GO. Het spel is een enorme hype in de wereld ondanks dat het spel in veel landen officieel nog niet te verkrijgen is. Via een omweg kun je het spel dan toch downloaden. Wij hebben, speciaal voor jou, een aantal interessante weetjes opgesteld over deze nieuwe rage.

1. Wanneer jij een Pokémon ziet, kun je deze vangen in twee werelden.

Je kan het beestje bijvoorbeeld vangen in een virtuele wereld. Wanneer je overdag speelt, zie je een mooi grasveld waar de Pokémon zich bevindt. Als je in de avond of nacht speelt, is er een donker veld waar jij je Pokémon moet vangen. Er is ook een tweede wereld om de Pokémon te vangen. Deze manier wordt ook wel ‘Augmented Reality’ genoemd. Door het spel toegang te geven tot jouw camera zie jij de Pokémon verschijnen op datgene waar jij je in ‘real life’ bevindt. Jij vangt de Pokémon op de plek waar jij op dat moment bent. Zo zie jij de Pokémon op voorwerpen die jij in het echte leven ook ziet. Door middel van deze ‘Augmented Reality’ kun je de Pokémon vangen. Veel mensen vinden wel dat de Pokémon makkelijker te vangen is in de virtuele wereld. Toch is het voor de speler leuker om de Pokémon te vangen in ‘Augmented Reality’. Zo is er nog meer een interactie tussen de virtuele wereld en de echte wereld.

2. Tijdens het spelen van de game, bereik je steeds een hoger level.

Zo bereik je een hoger level door verschillende gebeurtenissen in het spel. Bijvoorbeeld door Pokémons te vangen en te upgraden. Wanneer jij level 5 bent, kun je gaan vechten in de gym.

3. Zoals hierboven vermeld, kun jij je aansluiten bij een gym nadat je level 5 bereikt hebt.

Op de kaart ziet de gym eruit als een soort hoge toren met een Pokémon erop. Elke gym kan een verschillende kleur hebben. De verschillende kleuren zijn blauw (Mystic), rood (Valor) en geel (Instinct). Deze kleuren staan dan ook voor een bepaald team. Nadat jij één van deze teams hebt gekozen, hoor je bij de Pokémontrainers die ook voor dat team gekozen hebben. Door te vechten in de gym kun jij, samen met andere Pokémontrainers, ervoor zorgen dat de gym van jullie wordt. Wanneer een gym bij jullie team behoort, kun je één van jouw Pokémons achterlaten. Deze zal de gym dan gaan bewaken.

4. In de game heb je verschillende PokéStops. Deze staan op de kaart afgebeeld als een blauw staafje.

Wanneer je dicht genoeg bij de PokéStop bent, verandert het blauwe staafje in een staafje met een Pokéball. Door hierop te klikken, kom je in een menu met een blauwe cirkel. Door deze blauwe cirkel te draaien, ontvang je diverse items. Bijvoorbeeld potions, revives, razz berries en Pokéballs.

5. Toch zitten er ook een paar nadelen aan de game.

Zo hoor je veel mensen klagen over het feit dat hun batterij heel erg snel op gaat tijdens het spelen. De makers van de game hebben hier een oplossing voor gevonden. Zij hebben ervoor gezorgd dat de speler een ‘battery saver’ kan inschakelen. Deze kun je instellen door op de Pokéball te klikken. Dan zie je rechtsboven het icoontje ‘settings’. Zo kun je ervoor zorgen dat je batterij minder snel op gaat.