Aeromobil 3.0 – De Eerste Vliegende Auto.

Hou maar op met denken over elektrische auto’s en auto’s die rijden op water; ga vanaf nu dromen over vliegende auto’s. Of liever: dromen over je eigen vliegende auto. Sterker nog, binnenkort kun je hem aanschaffen! Stel je voor dat je vanuit je eigen woonadres in het lommerrijke Hilversum naar het nieuwe huis van je dochter in de binnenstad van London wilt gaan. De eerste kilometers naar het vliegveld bij Loosdrecht rijdt je over de weg, dan take-off vanaf Vliegveld Hilversum en over de Noordzee vlieg je, nog steeds in dezelfde stoel, naar London City Airport.

Na de geslaagde en zachte landing rijdt je de luchthaven af en dwars door London heen naar de straat waar ze woont. Je hoeft zelfs niet per se van de officiële vliegvelden gebruik te maken want je kunt bijvoorbeeld gewoon in een weiland landen. Ook heerlijk als je van je ene landgoed in Tsjechië naar je andere landgoed in Nederland wilt vliegrijden, of rijvliegen. Fly-drive wordt nu wel heel reëel.

Het is hoog tijd voor een update over de AeroMobil, de eerste vliegende consumentenauto, die onlangs nog tijdens een eerdere test in Slowakije is neergestort. Maar de gedetailleerde data en algemene ervaring van deze testvlucht zijn uitvoerig geanalyseerd en gebruikt in het onderzoek, de ontwikkeling en de verbeteringen van het prototype. De resultaten zijn zeer positief bevonden en het tijdstip dat er een nieuw vervoersmiddel voor de consumentenmarkt kan worden ingezet komt snel dichterbij!

De Voorspelling van henry ford wordt waarheid

“Een combinatie van vliegtuig en auto, je kunt erom lachen, maar hij komt eraan”, zei Henry Ford al in 1940. 75 Jaar later is het dan toch eindelijk zo ver: de AeroMobil 3.0 staat zo goed als klaar om te worden gelanceerd. Zoals het er nu naar uit ziet kan de Aeromobil 3.0 vanaf 2016 worden besteld en zal dan in 2017 of 2018 kunnen worden geleverd.

Voor diegenen die nog niet weten wat de Aeromobil is: de AeroMobil is een vliegende auto die perfect gebruik maakt van bestaande infrastructuur welke gecreëerd is voor auto’s en vliegtuigen en die deuren opent naar echte deur-tot-deur reizen. Als auto past hij in iedere parkeerruimte, hij is dan 224 cm. breed en 600 cm. lang, hij tankt gewone benzine (euro 95) en kan dus worden gebruikt in het wegverkeer net als elke andere auto. Als vliegtuig kan hij elke luchthaven overal ter wereld gebruiken, maar ook kan hij opstijgen en landen vanaf en op een strook gras of een verhard oppervlak van slechts een paar honderd meter lengte.

Van AUTO NAAR VLIEGTUIG IN ENKELE SECONDEN

De AeroMobil 3.0. Transformeert in enkele seconden van een auto naar een vliegtuig. Geeft u de vrijheid om te bewegen. Van deur tot deur. De huidige vliegende auto prototype AeroMobil 3.0 bevat belangrijke verbeteringen en upgrades van de vorige pre-prototype AeroMobil 2.5. Het prototype is nu afgerond en vanaf nu is hij in het reguliere vlucht-testprogramma opgenomen in real vlucht omstandigheden. Ten eerste zal het op deze wijze worden gebruikt voor het testen en verbeteren van de uiteindelijke prestaties, eigenschappen en kenmerken. Ten tweede zal het gebruikt worden voor de initiële marketing doeleinden, met inbegrip van presentaties op grote beurzen.

De AeroMobil 3.0 is voornamelijk opgebouwd uit geavanceerd composietmateriaal. Dat geldt ook voor de carrosserie, de vleugels en de wielen. Het bevat ook alle hoofdlijnen die waarschijnlijk in het eindproduct opgenomen zullen worden, zoals elektronische apparatuur, autopilot en een geavanceerd parachute systeem.
De AeroMobil 3.0 implementeert ook een aantal andere geavanceerde technologieën, zoals een variabele hoek van de uitzetting van de vleugels die de take-off-eisen aanzienlijk verkort en een stevige ophanging die het opstijgen en landen zelfs bij relatief ruw terrein mogelijk maakt. Het laatste gat in de te verwachten technologie is opgelost.

Deze tweezitter met een Rotax 912 motor is behalve een fantastisch mooie auto ook als vliegtuig een lust voor het oog! Ga naar www.aeromobil.com voor gedetailleerde technische gegevens en de mooiste foto’s.