Gadgets voor in de garage

De garage: gemiddeld genomen een opslagruimte of de plek waar je je auto stalt. Toch is een garage ook een plek waar je graag wilt zijn, omdat je er van alles kunt ‘rommelen’. Lekker iets knutselen, ergens een schroef inzetten of sleutelen aan je auto, in de garage kan het allemaal. Voor wie graag in de garage vertoeft, hebben wij een aantal gadgets op een rij gezet. Wat is nu onmisbaar in de moderne garage?

Bijschijnen

Als de stroom uitvalt, als je even iets van dichtbij wilt bekijken of als je gewoon even een extra lichtje nodig hebt: een goede zaklamp is onmisbaar. Een voorwaarde voor zo’n lamp is natuurlijk dat hij zonder stroom te gebruiken is, zoals DeWalt accu-werklamp. Dat kan zijn een zaklamp met batterijen óf een lamp die oplaadbaar is. Deze laatste is erg handig. Nog handiger is het als de lamp meerdere lichtsterktes heeft. Zo heb je altijd het juiste licht beschikbaar.

In de juiste houding

Een werkbank is onmisbaar in de garage. Vooral als je graag wat knutselt of even wat in elkaar zet. Een goede werkbank heeft ruimte voor gereedschap, een stevig werkblad en ook nog laden waarin je van alles opbergt wat je graag dichtbij hebt. Aan de werkbank kun je heerlijk werken.

Zorg er wel voor dat hij op de juiste hoogte staat, zodat het werken ook nog eens comfortabel is. Ook al is het werken in je garage veelal hobbymatig, het aannemen van een verantwoorde werkhouding is echt wel nodig.

Snoeren ingesnoerd

Werk je zo af en toe met gereedschap dat lange snoeren nodig heeft? Dan is een gadget voor het opbergen van het lange snoer onmisbaar. Deze gadget maak je vast aan de muur en met een handel wind je het snoer heel eenvoudig goed op.

Niets is toch vervelender dan het ontwarren van een in de knoop geraakt elektriciteitssnoer? Dit apparaatje kun je zowel binnen als buiten gebruiken, wat hem nog handiger maakt.

Fiets uit de weg

Niet alleen je gereedschap staat in de schuur uitgestald, ook je fiets staat erin opgeruimd. Fietsen kunnen nogal eens in de weg staan. Vooral fietsen die niet vaak gebruikt worden, nemen eigenlijk te veel plek in. Je kunt eenvoudige haken kopen, waarmee je je fiets in de garage op kunt hangen. Je hebt verschillende systemen, voor het opruimen van je fiets aan de muur of aan het plafond. Als je de fiets wilt gebruiken, pak je hem zo van de haak. Even de banden oppompen en fietsen maar! En de rest van het jaar kun je niet meer vallen over je fiets.

Stralingswarmte

In de winter is de garage vaak erg koud. En toch had je in je hoofd gehaald om juist dan enkele uren per avond in de garage te vertoeven. Een warmtelamp biedt soelaas. Mocht je spullen in je garage stallen die niet mogen bevriezen, dan is vloerverwarming misschien een optie, maar veelal is dat een overbodige luxe. Een warmtelamp zet je aan en binnen korte tijd is de ruimte waar je staat heerlijk warm. Kies je een kantelbare lamp, dan kun je hem echt richten op de plek waar je de warmte hebben wilt. En ga je de garage uit, dan zet je de lamp ook uit. Zo verbruik je niet onnodig stroom.

Alles op zijn plek

Heb je je gereedschap in de garage, maar kun je nooit wat vinden? Denk er dan eens aan om al je gereedschap aan de muur te hangen. Door alles een vaste plek te geven, ben je nooit meer iets kwijt. Een zogenaamde gereedschapswand is kant-en-klaar te koop, maar je kunt hem ook eenvoudig zelf maken. Bijvoorbeeld door spijkers in de muur te slaan, je gereedschap eraan te hangen en met een viltstift het gereedschap te omtrekken. Is je hamer van de muur, dan zie je in een oogopslag waar je hem weer op moet ruimen, als je ermee klaar bent. Bovendien zie je ook direct als iemand iets van je geleend heeft, wát hij geleend heeft. En nooit grijp je meer mis, als je gereedschap nodig hebt.