Welke Bond-gadget is jouw favoriet?

James Bond de 1stJames Bond heeft sinds zijn filmdebuut in 1962 heel wat gadgets tot zijn beschikking gehad. Deze gadgets waren hun tijd over het algemeen ver vooruit, denk maar eens aan een auto met navigatiesysteem (Goldfinger, 1964). In dit artikel hebben we een onze favoriete gadgets op een rijtje gezet. Wat is jouw favoriet?

Schietstoel

De schietstoel in de Ashton Martin, uit Goldfinger uit 1964. Dit was maar een van de snufjes waarmee de auto was uitgerust, maar volgens ons een van de leukste. Ook in GoldenEye (1995) kwam een schietstoel even in beeld, maar dan in de vorm van een ‘gewone’ bureaustoel.

Polspistool

Het polspistool dat Bond in Moonraker (1979) gebruikte schoot pijltjes af wanneer de pols omhoog bewoog. Vooral zo cool om de nonchalante houding waarmee het moordwapen gebruikt werd.

Raket sigaret

In You only live twice (1967) zit eren gadget die een beetje overeenkomt met het polspistool, zei het met een iets drastischer effect: Bij het aansteken van de sigaret werd er een kleine raket afgeschoten.

Stemvervormer

In Diamonds are forever (1971) heeft Bond de beschikking over een stemvervormer. Dit is niet zomaar een vervormer; hij kan met dit apparaat zijn stem vervormen zoals hij maar wilt. Zou leuk zijn om zelf zo’n stemvervormer te hebben. Kun je je school bellen dat je ziek bent met de stem van je moeder, of een radiozender opbellen en net doen alsof je Giel Belen bent bijvoorbeeld.

Anti tint bril

Een bril waarmee Bond door verduisterde ramen heen kan kijken. Deze bril werd gebruikt in A view to a kill (1985). Dat wordt gluren bij de buren!

Ring camera

De ring camera is een leuke gadget waarmee je stiekem overal foto’s mee kunt maken. Deze mini-camera werd ook gebruikt in A view to a kill, in 1985. In 1985 was de technologie nog helemaal niet zo ver dat een dergelijke ring ook echt zou kunnen bestaan. Momenteel komen we al een stuk dichter in die buurt.

Voor de fans

Kijk eens op de site van Harry Hilders. Hier kun je raden in welke films de gadgets op de foto’s voorkomen.
Ben je een echte Bond-fan? Bestel dan de volledige James Bond DVD collectie. Hij is ook beschikbaar in Blue ray. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

Of ben je meer geïnteresseerd in een gadget á la James Bond? Wat dacht je van een spycam in de vorm van een colablikje? De camera is volledig in het blikje weggewerkt en heeft dus geen draden. De interne batterij is oplaadbaar en kan de camera 2 uur onafgebroken laten filmen. Specificaties: kleuren camera met 352 x 288 pixels met geluidopname die tot 2 uur op eigen batterij kan opnemen. Met afstandsbediening (10 meter).