Je balkon of tuin als werkplek

Een dagje thuis werken, we doen het steeds vaker. Maar wat als je thuis aan de slag wilt gaan en het schitterend weer is? Dan kun je je kantoor verplaatsen naar buiten. Een beetje ergonomie moet wel in acht genomen worden. Vitamine D doet de rest.

Wat is vitamine D?

Veel vitamines komen tot ons via onze voeding. Een uitzondering is vitamine D. Dit is vooral in het zonlicht te vinden. Eerlijk is eerlijk, ook in eieren, verse vis, vlees en boter, maar het overgrote deel haal je uit de buitenlucht. Het uv-licht wordt door je huid omgezet naar vitamines. Het is dus niet voor niets dat buiten zijn je gezonder maakt. Zo krijg je stevige botten en tanden van het stofje in de vitamine en is het goed voor je spieren en je immuunsysteem. Buiten werken is dus bijna ter voorkoming van ziek worden. Elke baas is daar blij mee!

Ergonomie

Nu is het wel zo dat je aan de ergonomie moet denken. Evengoed kun je in je tuin of op je balkon op ergonomische kantoorstoelen zitten. Eenvoudigweg omdat je hem mee naar buiten kunt nemen, maar ook omdat een dag op een keukenstoel werken funest voor je rug kan zijn. Je wordt productiever op een goede stoel en ook dit is beter voor je gezondheid. Een ergonomische kantoorstoel moet wel goed afgesteld staan. Daarvoor kun je een specialist in de hand nemen. Je kunt het ook zelf regelen, maar dan moet je wel goed weten welke houding het best voor je is.

Balkon te klein?

Mocht je denken dat je balkon te klein is voor een werkplek dan is er goed nieuws. Je hebt speciale balkontafeltjes die enorm ruimtebesparend zijn. Bijvoorbeeld een die je over je balkonrand kunt hangen. Dit geeft je extra ruimte voor die goede bureaustoel. Op het speciale balkonbureautje is genoeg ruimte voor je laptop, je waterfles én een kop koffie. Hartstikke functioneel! Heb je een groter balkon, dan kun je natuurlijk ook aan een gewone tafel plaatsnemen. Qua ergonomie is de goede stoel voor een dagje genoeg.

Schitterend

Een vervelende bijkomstigheid van buiten werken is schittering in het scherm van je laptop. Maar ook daar is een oplossing voor. Ben je van plan met regelmaat buiten te werken, dan is een laptop met speciaal scherm een optie. Is dat niet het geval, dan kun je wellicht volstaan met je laptop uit het zonlicht draaien. Eerlijk is eerlijk, dit is niet altijd mogelijk. Soms heb je maar één optie waar je laptop kan staan. In dat geval kun je een lichtscherm of een anti-glare filter kopen. Dit is een soort schild die ervoor zorgt dat zonlicht niet meer irritant is.

Groen!

Natuurlijk is buiten werken ook goed voor de hoeveelheid groen om ons heen. Op een gemiddeld balkon is het dan wel niet héél groen, maar grote kans dat in de buurt mooie grote bomen te ontwaren zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf je balkon of tuin groener maken. Met een paar mooie planten, met verticaal groen of in een paar balkonbakken. Van groen worden we blij! En ook dat is goed voor onze productiviteit.