Elektrisch bediende buitenzonweringen op zonne-energie

Vooral als je ramen hebt aan de kant waar de zon het warmst schijnt, is zonwering voor je woning of kantoor echt een goede aankoop. Je zit natuurlijk graag in de zon, maar binnen is het ook erg lekker als het koel is. Zonwering zorgt er dan voor dat je geen vervelende zonnestralen in je scherm hebt als je werkt of televisiekijkt, of dat je de temperaturen goed onder controle kunt houden. Elektrisch bediende zonwering is helemaal handig, en wat is er dan mooier dan bediening op zonne-energie? Zo haal je toch het beste uit de zon.

Geen zon, wel zicht

Wil je de zon buiten houden, maar wel naar buiten kunnen kijken? Kies dan een zonwering waar dat mee kan. Je hebt VELUX zonwering die heel goed de zon buiten houdt en ook de warmte niet naar binnen laat, maar waar je toch prima doorheen kunt kijken. Voordeel hiervan is dat je je niet opgesloten voelt, in je woning. Ook laat de zonwering licht door, waardoor je niet in het donker zit én je nog steeds een goed uitzicht hebt. Door het zonlicht toch verzacht toe te laten, krijgt het licht dat binnenkomt een mooie, warme gloed.

Met de hand of met de zon

Voor de bediening van buitenzonwering kun je vaak kiezen uit verschillende systemen. Zo is er een bediening die je handmatig uitvoert, maar ook een elektrische bediening op zonne-energie. Dit systeem past echt prima bij zonwering. Je weert de zon, maar gebruikt hem toch voor het opladen van je afstandsbediening. Overigens is er ook een elektrische bediening op netstroom, maar de variant op zonne-energie is veel milieubewuster. Wat is er dan mooier dan het beste uit de zon halen?

Welke maat, welk type

Bestel je de zonwering voor je dakraam, dan heb je een handige configurator, waarmee je de juiste zonwering aanschaft. Je vult in welke maat je dakraam heeft en welk type, en de beschikbare zonweringen komen in je scherm. Er zijn veel verschillende zonweringen, die je naar wens kunt samenstellen. Zo kun je kiezen uit de geheel transparante versie, waar je nog goed doorheen kunt kijken, maar ook voor een geheel verduisterende zonwering. Daartussen zijn de varianten gedeeltelijk transparant, opaal en gedimd te vinden. Het is maar net wat je wensen zijn.

Waardevermeerdering en kostenbesparend

Zonwering heb je uiteraard ook voor andere ramen dan dakramen. Eigenlijk kun je voor elk raam wel mooie zonwering vinden. Zonwering is niet alleen heel functioneel, het kan ook heel decoratief zijn. Een mooie zonwering kan je woning zelfs waardevoller maken. Daarnaast werkt zonwering kostenbesparend door de betere regeling van de temperatuur in je woning of kantoor. Binnen blijft het op een aangename temperatuur, zonder gebruik van airco of andere energievreters. Beter voor je portemonnee dus, maar zeker beter voor het milieu.