Een Jacuzzi Kopen? Denk ook eens aan een Hottub: Goedkoper en Rustgevender

Een jacuzzi is natuurlijk een droom voor iedere tuinbezitter. Heerlijk in je eigen warmwaterbron genieten van de natuur. Maar heb je weleens nagedacht over een hottub? Dit is te vergelijken met een jacuzzi, maar dan veel natuurlijker, goedkoper en ook nog eens rustgevender.

Terug in de natuur

Een hottub is traditioneel genieten. Vooral als je kiest voor een eenvoudige variant. Je waant je in een hottub van Fins vakmanschap in een luxe ontspanningsoord. En dat is grappig, voor luxe heb je dus blijkbaar helemaal geen overbodige snufjes nodig. Natuurlijk kun je ook een luxere hottub kopen. Zo heb je modellen met een wat meer verfijnde afwerking of met een grotere diameter, zodat je met nog meer vrienden in je hottub kunt. Ga je voor een houtgestookte hottub, dan ga je even helemaal terug in de natuur. Een knisperend houtvuur, comfortabel water en de buitenlucht, wat heb je nog meer nodig?

Hij staat zo!

Waar het onderhouden van een jacuzzi best wat handelingen vergt, geldt dat voor de hottub helemaal niet. Het onderhoud van een hottub is heel gemakkelijk. Ook de installatie is goed te doen. De bodem is op een degelijke manier vormgegeven en kan eigenlijk op elke vlakke ondergrond geplaatst worden. Een hottub is ook helemaal niet zwaar, wat maakt dat het neerzetten van het warme bad nauwelijks de tuin belast. Koop je een hottub, dan is het een kwestie van de afvoer erin draaien, de kachel aansluiten en hem vol met water zetten. Oké, dit is misschien een beetje kort door de bocht, je moet namelijk ook nog iets met rubberen moffen en een schoorsteenset. Maar goed nieuws: met een duidelijke instructie is de installatie echt heel eenvoudig.

Droog hout voor goed vuur

Is de hottub geïnstalleerd, dan kan het grote genieten beginnen. De houtgestookte kachel, die je bij de hottub geleverd krijgt, is gemaakt van aluminium. Deze vul je met droog hout en als je het moeilijk vindt om een haardvuur te laten branden, wat aanmaakhoutjes. Zorg ervoor dat je flink wat vlammen hebt, dan ontstaat er namelijk veel minder rook. Tijdens het stoken zorg je ervoor dat het water van de hottub afgedekt blijft. Dit is voor het beste resultaat: voor je het weet heb je een lekker warm en comfortabel bad. Je moet wel zorgen dat het vuurtje flink blijft branden, dat doe je door er zo af en toe wat hout bij te gooien.

Warm water = genieten

Ook aan de veiligheid van de houtkachels is natuurlijk gedacht. Toch is het slim om nog even goed de omgeving te controleren voor je het vuur laat branden. Zo moet je checken of er geen materialen in de buurt van de kachel staan die licht ontvlambaar zijn. De houtgestookte kachel heeft een dubbele wand, wat maakt dat hij goed geïsoleerd is. Heb je eenmaal warm water, dan stap je met een gelukzalig gevoel in het bad. Ben je gezellig met vrienden, dan volgen de beste gesprekken en wordt er veel gelachen. Dat komt omdat je zo ontspannen bent, dat je alleen nog maar kunt genieten.

Zelfs schoonmaken is ontspannen

Oké, natuurlijk heeft een hottub ook onderhoud nodig, maar dat heeft een jacuzzi ook. Onderhoud staat voor regelmatig schoonmaken. Dit doe je in enkele minuten. Je kunt speciale zeep kopen waarmee je de tobbe aan de binnenkant inspuit. Dit laat je even intrekken en vervolgens bewerk je deze binnenkant met een zachte spons. En klaar is Kees! Zelfs het schoonmaken van een hottub is een ontspannen klusje. Wil je het water niet steeds verversen, dan moet je waterzuivering aanschaffen of wellicht zelfs chemicaliën. Wil je daar meer over weten, vraag het dan aan de specialist. Deze kan je informeren en je uitleggen wat de beste keuze is.

Exterieur en interieur

Natuurlijk blijft het water al een stuk schoner als je het afdekt. Dit kan met een speciale cover of zelfs met een kunststof deksel. Omdat deze op maat gemaakt zijn, past het altijd en laat het geen vuiltje bij het water komen. Er zijn zelfs covers op de markt die het water isoleren, wat maakt dat je minder tijd nodig hebt om het water op te warmen. Je laat immers de cover op het water tot de kachel goed opgestookt is en het water comfortabel is. Voor het interieur van een hottub kun je wat luxe extraatjes kopen, waardoor het bijna niet onderdoet aan een jacuzzi. Wat dacht je van een drijvende drankjeshouder, een nekkussen of een comfortabele trap? Een hottub is een goedkoper alternatief voor een jacuzzi, maar doet in momenten van genieten zeker niet voor zijn grote broer onder.