7 Technologie Hacks Die Je Leven Beter En Makkelijker Maken

Lifehacks maken ons leven net iets makkelijker. Het zijn trucjes die er bijvoorbeeld voor zorgen dat dingen iets sneller gaan of waardoor je ergens sneller mee klaar bent. De trucs zijn vaak onbekend en worden dus lifehacks genoemd.

1. Control + option + command + 8

Allereerst een probleem dat voor veel mensen bekend is. Je zit in de zon met je laptop en je kunt hierdoor niets meer zien, zelfs niet met je zonnebril. Je denkt dat de enige optie is om naar binnen te gaan, maar als je in het bezit bent van een Mac, kun je iets anders doen. Druk control + option + command + 8. Je voegt hierdoor meer kleur toe en kunt op deze manier gemakkelijker lezen wat er staat. Om het weer zo te krijgen als het eerst was, doe je hetzelfde!

2. Jouw smartphone als afstandsbediening

7-Technologie-Hacks-Die-Je-Leven-Beter-En-Makkelijker-MakenDe tweede is dat je via een computer/laptop naar de website www.youtube.nl/tv gaat. Hierna druk je op S (van search) waarna je op een pagina terecht komt met een unieke code. Vervolgens heb je je smartphone nodig. Hierop ga je naar de website www.youtube.nl/pair. Op deze pagina kun je de code die op je computer staat invoeren. Zodra je dit hebt gedaan, dient jouw smartphone als afstandsbediening terwijl je naar youtube kijkt op je computer!

3. Supersnel je aardappelen schillen

Ben je het zat om aardappelen te pellen en denk je dat dat sneller kan? Dat is ook zo! Je hebt hiervoor een boor, een nieuwe toiletborstel en een emmer water nodig. Uiteraard heb je ook de zak aardappelen nodig. Je monteert de boor en toiletborstel aan elkaar en doet de aardappelen met schil in de emmer water. Je kunt al raden wat de volgende stap is: de boor aanzetten en met de toiletborstel het water in. Dankzij de harde haren van deze borstel, zal de schil er snel afkomen. Ze zeggen dat het dus mogelijk is om een hele zak aardappelen binnen een minuut te schillen op deze manier!

4. Batterij sparen door melding uit te zetten

De smartphone gaat tegenwoordig overal mee naartoe, en dat kan ervoor zorgen dat de batterij behoorlijk snel leeg is. Het vreemde is dat hij wel vaak kan aangeven dat hij bijna leeg is, terwijl de batterij eigenlijk beter gebruikt kan worden om hem aan te houden. Een manier om de melding dat het toestel bijna leeg is, niet meer te krijgen, is door vliegtuigmodus aan te zetten. Dit is mogelijk op iedere telefoon en de melding zal niet meer verschijnen. De batterij zal het nu veel langer uithouden en jij zal niet steeds meer het getril in je zak voelen door de melding dat de batterij bijna leeg is. Lekker simpel!

5. Tabblad weggeklikt? Geen nood

Je hebt uren werk geleverd op het internet en per ongeluk klik je het tabblad weg. Dat was niet de bedoeling, en ben je nu echt alles kwijt?! Nee, gelukkig niet, want ook hiervoor is natuurlijk weer een goede truc bedacht. Het is mogelijk op een Mac en met een Windowslaptop/computer en je kunt jezelf op deze manier uren werk besparen. Als je een Windows computer of laptop hebt, druk dan op control + shift + T. Bij de Mac is dit command + shift + T. Doe je dit, dan krijg je het tabblad terug dat je nodig had. Super handig wanneer je per ongeluk op het kruisje hebt geklikt wanneer dat niet helemaal de bedoeling was.

6. Wi-Fi-signaal versterken

7 Technologie Hacks Die Je Leven Beter En Makkelijker MakenIn de tijd van smartphones, laptops en nog veel meer apparaten, hebben we ook altijd internet nodig. In een groot huis kan het signaal soms slecht zijn, maar er is een gemakkelijke manier om dit op te lossen.

Het enige dat je nodig hebt is een blikje bier dat leeg is! Je knipt het blikje kapot en kunt vervolgens ongeveer de helft van het blikje om de antenne heenzetten. Deze manier werkt echt, kost vrijwel niets en kost je ook bijna geen tijd, terwijl je eindelijk verlost bent van slecht wifi-signaal! Bekijk op WikiHow het stappenplan.

7. Simpele oplossing voor je snoeren-probleem

Ten slotte een hele simpele die ervoor zorgt dat je nooit meer in de war komt met snoeren. Iedereen kent wel het stukje plastic dat gebruikt wordt om een zak brood mee dicht te maken. Wederom dus weer een lekker goedkoop item! Spaar deze op, geef ze een leuk kleurtje met een stift en schrijf vervolgens de namen van de stekkers op. Denk aan ‘monitor, muis, toetsenbord’. Vervolgens klem je het stukje plastic om de stekker heen, op het punt waar ze in het stopcontact gaan. Op deze manier zit je nooit meer bij het stopcontact te zoeken welke stekker je er eigenlijk uit wil trekken, want eindelijk is dat duidelijk!