5 Redenen om een Corporate Video te Laten Maken

Is jouw bedrijf het meest geweldige bedrijf van de wereld? Waarom weet die hele wereld dat dan nog niet? Met een corporate video laat je zien wat jouw bedrijf is, waarom het zo’n geweldig bedrijf is en wat ‘men’ eraan kan doen om jouw bedrijf nóg geweldiger te maken. Met een corporate video vertel je je verhaal aan de wereld en laat je iedereen die interesse heeft eenvoudig kennismaken met jouw passie.

Je hebt maar één kans op een goede eerste indruk

Onderschat nooit het effect van een eerste indruk. Wil je jouw verhaal aan de wereld vertellen, zorg dat dat het dermate gedaan wordt dat mensen onder de indruk zijn. Is je eerste verhaal niet goed genoeg, dan wordt een tweede verhaal vaak niet eens meer bekeken. Vergeet ook niet dat het begin van je corporate video al zo goed moet zijn dat men blijft kijken. Aan mensen die slechts een paar seconden van je video bekijken heb je niet zo veel …

Visueel beklijft

Onderzoek heeft uitgewezen dat wij beeld veel beter onthouden dan tekst. Het is zelfs zo dat wordt beweerd dat van alles wat wij onthouden 90% binnen is gekomen via beeld. Of het percentage werkelijk zo hoog is, geen idee, maar er zit zeker een kern van waarheid in de stelling. Gaan we even terug naar vijftig jaar geleden, dan kun je bedenken dat je nauwelijks informatie binnenkreeg, gedurende de dag. Je las de krant, keek hooguit een uurtje televisie per dag en sprak in je pauze op je werk je collega’s. Natuurlijk stellen we het nu wel heel zwart-wit, maar als je het vergelijkt met nu, is het niet te geloven hoeveel informatie we elke dag te verwerken krijgen. Niet zo raar dus, dat onze hersenen af en toe filteren wat we wel en wat we niet willen onthouden. En dat zal vooral zijn wat ons erg opviel, gedurende de dag. Bewegend beeld dus.

Bewegend beeld overtuigt

Elk uur wordt zoveel beeldmateriaal op internet geüpload, dat we dat nooit allemaal kunnen bekijken. Gelukkig hoeft dat ook niet, je bekijkt alleen wat je aanspreekt. Dat bewegend beeld overtuigt zien we heel goed in de huizenmarkt. Een te koop staande woning waarvan een video online staat, wordt veel sneller verkocht dan een woning die dit niet heeft. Dit komt omdat het bewegende beeld veel overtuigender is dan een foto. Ook als je jouw bedrijf aan de wereld wilt tonen, is bewegend beeld de beste optie. Maar doe het dan wel goed, alleen een echt goede corporate video zal jouw potentiële klant overtuigen.

Jouw verhaal is klaar voor de wereld

Visueel beklijft en bewegend beeld overtuigt, zo ver zijn we nu wel. Laat je een professionele video maken van jouw bedrijf, dan laat je zien wat je doet en waarom jouw bedrijf klaar is voor de wereld. Een corporate video maak je voor potentiële klanten, maar ook voor de werknemers van je bedrijf. Je werknemers zijn jouw uithangbord en jouw belangrijkste visitekaartjes. Ook adverteerders, sponsoren, donateurs, etc. zijn alleen gemotiveerd jouw verhaal te bekijken, als het een goed verhaal is. Een corporate video overtuigt, inspireert, enthousiasmeert en beïnvloedt. Het laat je communiceren met mensen die je tot voor kort niet kon bereiken en ondersteunt bij een pitch of andere wereldkundige momenten. Je bent klaar voor de presentatie van jouw verhaal.

Video scoort online

Wist je dat video’s goed scoren in de Google ranking? Dit komt omdat Google de bewegende beelden veel beter indexeert. Videomarketing scoort, hoewel het niet zo is dat video de tekst helemaal vervangt. Nog steeds is het belangrijk om een goed verhaal te hebben. Toch is video dermate belangrijk dat je er als bedrijf nodig in zou moeten investeren. Voor je de video online zet, moet je hem coderen met de juiste zoekwoorden. Dus ook als je gevonden wilt worden op Google via je nieuwe en ontzettend mooie video, moet je met de tekst duidelijk maken waar de video over gaat. Dit begint al bij de bestandsnaam die je aan het bewegende beeld geeft. Gelukkig hoef je dit allemaal niet zelf te bedenken, want jouw corporate video laat je natuurlijk maken bij een bedrijf dat zich daarin heeft gespecialiseerd. Alleen dan bereik je dat je online optimaal scoort!