Een mood video: wat is het en waarom laat je er een maken?

De letterlijke betekenis van mood is stemming. Laat je voor je bedrijf een mood video maken, dan wil je dus een bepaald gevoel overbrengen op de kijker. Voor je een mood video laat maken moet je dus goed bepalen wat je precies over wilt brengen.

Visueel beeld bereikt de hersenen

Om het publiek te bereiken moet een bedrijf tegenwoordig een verhaal vertellen. Niet een verzonnen verhaal, maar hét verhaal van het bedrijf. Omdat verhalen het best overkomen in visueel beeld, wordt hiervoor veelvuldig gemaakt van storytelling via video. Visueel beeld komt vele malen sneller bij de hersenen terecht dan tekst. Bovendien kun je in een video veel sneller iets overbrengen, waardoor de aandacht niet verslapt. Mensen die een video bekijken krijgen door de beelden direct een bepaald gevoel. Het brengt ze in de stemming voor jouw producten! En dat is wat je met een mood video wilt bereiken.

De potentiele klant in de verleiding brengen

De oorsprong van een mood video zit misschien wel in de achtergrondmuziek die je al jarenlang in winkels hoort. Aan het soort muziek kun je al op de drempel bepalen of de winkel jou aanstaat. Immers, de bedrijven hebben echt wel goed uitgedacht welk soort muziek bij hun publiek en hun product past. Het brengt de potentiele koper als het ware in de verleiding om een aankoop te doen. Een mood video heeft exact hetzelfde doel, ware het niet dat klanten bij veel bedrijven niet direct de drempel over komen. Je moet er dus voor zorgen dat jouw potentiele klant de mood video te zien krijgt. Hoe? Door hem te verspreiden. Deel de video in je nieuwsbrief, zet hem op je website, laat hem op sociale media zien en zorg dat hij veelvuldig gedeeld wordt. Hoe je dat bereikt? Simpelweg door een mooie video te maken. Als jouw mood video de moeite waard is, gaat na de eerste aanzet verdere verspreiding bijna als vanzelf.

Een trotse medewerker is het begin van iets groots

Een mood video geeft niet alleen de potentiële klant een beeld van je bedrijf, het maakt ook nog eens de medewerkers trots. Als je een mooie mood video laat maken, kun je erop rekenen dat je personeel als eerste de filmpjes deelt. Medewerkers zijn niet alleen het eerste aanspreekpunt voor potentiele klanten, ze zijn ook nog eens de eersten die nieuwtjes naar buiten brengen. Een trotse medewerker maakt veel promotie. Als jouw medewerkers massaal een mood video delen omdat ze daar trots op zijn, zullen de reacties daarop overweldigend zijn. En dat kan het begin zijn van iets groots.

Eén kans voor de eerste indruk

Welk gevoel je als bedrijf over wilt brengen is uiteraard afhankelijk van het soort product dat je verkoopt of de dienst die je aanbiedt. Ook de eventuele muziek op de achtergrond van de video moet aansluiten bij je doelgroep. Je wilt immers een goede indruk achterlaten. Het is daarom best slim om in zee te gaan met professionals voor het maken van de beste mood video. Je hebt meestal maar een kans voor het maken van een goede eerste indruk, die kun je het beste met twee handen aangrijpen!

Mood video moet geloofwaardig zijn

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je geen interessant verhaal te vertellen hebt, als bedrijf. Elk bedrijf heeft namelijk zijn unieke punten. Wat je je wel vooraf goed moet realiseren, is dat je geen verhaal moet verzinnen. Het verhaal wat je over wilt brengen moet een realistisch verhaal zijn, een geloofwaardig verhaal. Je mood video wordt als het ware het uithangbord van het bedrijf. Het is je nieuwe reputatie en een moderne reputatie anno nu.